Tofu-groente spiesjes met chilibonensaus

Tofu-groente spiesjes met chilibonensaus

Eten met je handen heeft iets. Het zal wel iets primitiefs zijn, maar ik vind dat eten altijd lekkerder smaakt als je geen bestek gebruikt. Deze tofu-groentespiesjes zijn een typisch voorbeeld van een gerecht dat ik het liefst met mijn handen eet.

Bereiding

1. Laat 8 houten spiesen voor het roosteren ongeveer 10 minuten in warm water weken, zodat ze niet verbranden.

2. Meng de chilibonensaus met de tomatenpuree, de suiker en de sojasaus in een kom.

3. Verwarm de oven op de grillstand voor. Rijg de tofu, de babymaïs en de rode paprika aan de spiesen en bestrijk met de chilibonensaus.

4. Leg de spiesjes op een bakplaat en gaar ze 8 tot 10 minuten onder de grill. Keer regelmatig en bestrijk met meer saus (hierdoor ontstaat er een smakelijk laagje), tot de spiesjes gaar en goudbruin zijn.

5. Leg de spiesjes op een bord en serveer.

Tip
Deze heerlijke spiesjes worden nog lekkerder als je ze op de barbecue grilt, omdat de rooksmaak echt nog iets toevoegt.

Voor 4 personen.

Voorbereiding 10 minuten; bereiding 10 minuten

  • 2 el chilibonensaus (o.a. toko)
  • 1 el tomatenpuree
  • 350 g stevige tofu, in blokjes van 3 cm
  • 6 verse babymaïskolven, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in blokjes

Uit de voorraadkast

  • 1 el suiker
  • 2 el sojasaus
  • 2 el plantaardige olie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine