Tofu goreng

Tofu goreng

Geen nasi goreng, geen bami goreng – nee, we gaan tofu goreng maken! Dit gerecht is helemaal veganistisch en reuzelekker, mocht je daar nog aan twijfelen. Danny Jansen: ‘Dit gerecht maken mijn moeder en tante weleens als er snel iets lekkers op tafel moet komen.’ Laten we daar nou gek op zijn: gerechten die doordeweeks makkelijk zijn om te maken en in mum van tijd op tafel staan. So, let’s make tofu goreng!

Bereiding



1. Verwarm de frituurpan voor op  180 °C. Frituur de tofu rondom goudbruin, laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier.

2. Meng de blokjes tofu met de paprika, taugé en de komkommer.

3. Maal de goela djawa, pinda’s, ketjap, de helft van de peper, azijn, knoflook en water in een keukenmachine tot een saus. Verdeel de saus, de overige rode peper en de gebakken uitjes over het gerecht

Credits Recepten Danny Jansen
 

4-6 personen 

  • 500 g tofu, in blokjes van 1 cm 
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes 
  • 150 g taugé 
  • 1 komkommer, in de lengte gehalveerd en in schuine plakken


Saus 

  • 1 el goela djawa (palmsuiker, zie tip) of rietsuiker 
  • 100 g ongezouten pinda’s 
  • 2 el ketjap manis
  • 2  rode pepers, fijngesneden
  • 2 el azijn 
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 125 ml water 
  • 1 el gebakken uitjes




Tip Goela djawa koop je bij de toko.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine