- Doe de eiwitten in een kom en klop deze met een (hand) mixer met garde(s) stijf op. Voeg als de eiwitten schuimig worden de suiker toe. Klop door tot de eiwitten stijf zijn. Meng met een garde de eidooiers met de maizena en meng dat daarna door de eiwitten. Probeer het daarbij zo luchtig mogelijk te houden.
- Verwarm een koekenpan van zo’n 25 centimeter op middelhoog vuur en smelt de boter erin. Schep het eimengsel in de pan en strijk het glad. Zet het vuur wat lager, dek de pan af met een deksel en bak de omelet zo’n 5-6 minuten. Laat de omelet vanuit de pan op de binnenkant van een plat deksel of een groot bord glijden. Leg de koekenpan daar vervolgens op zo’n kop op en draai alles in een vlugge beweging om. Bak de schuimomelet aan de andere kant nog 1-2 minuten.
- Leg de schuimomelet op een bord en verdeel de slagroom over een helft. Leg het fruit daarop en vouw de andere helft van de omelet eroverheen. Bestuif de schuimomelet met behulp van een theezeefje met poedersuiker en serveer direct.
credits fotografie: Saskia Lelieveld / credits styling: Nicole de Werk
2-3 personen
VOOR DE SCHUIMOMELET
• 3 eiwitten
• 1½ el fijne suiker
• 3 eidooiers
• 1½ tl maizena
VOOR DE VULLING
• 150 gr opgeklopte slagroom
• 100-150 gr aardbeien, ontkroond en in kwarten
• 50-75 gr aalbessen
VERDER NODIG
• 20 gr boter
• poedersuiker, om te bestuiven