Paneer met spinazie en rotirol

Paneer met spinazie en rotirol

Dit gerecht ademt in alles de wortels van de Hindoestaanse gemeenschap: paneer, ghee, veel geelkleurige kruiden, spinazie en rotiplaat. De rotirol is ideaal als meeneemgerecht voor in je lunchbox of voor in de picknickmand. Beste tip die we je kunnen geven: sowieso chilijam erbij serveren, ga je beslist lekker vinden!

Bereiding

  1. Verkruimel de paneer in een kom en zet apart.
  2. Verhit de ghee in een hapjespan op halfhoog vuur. Bak het komijnzaad tot het begint te poffen. Roerbak de ui erbij tot de ui zacht wordt. Voeg de knoflook, pepers en tomaat toe. Bak de tomaat zacht. Bak het gemberpoeder, de kurkuma en het korianderpoeder 2 minuten mee. Breng op smaak met zout. Roer de spinazie en paneer erdoor en roerbak tot het vocht is verdampt.
  3. Klap elke rotiplaat open en schep een paar lepels toespijs in het midden. Strooi koriander erover. Vouw de onderste en bovenste randen naar het midden zodat je nu een rechthoekige plaat voor je hebt liggen. Rol de roti vanaf de zijkant op. Serveer de citroenpartjes erbij.

Fotocredits: Christian Fielden

  • 400 g paneer
  • 3 el ghee
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 kleine knoflooktenen, geperst
  • 2 groene chilipepers, ontzaad, fijngesneden
  • 1 romatomaat, ontzaad, fijngesneden
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ¼ tl kurkumapoeder
  • ¼ tl korianderpoeder
  • zout
  • 500 g verse spinazie
  • 4 rotiplaten
  • 3 takjes verse koriander, fijngesneden
  • 1 citroen, in partjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine