Tiramisu met vanille & mascarpone

Tiramisu met vanille & mascarpone

Tiramisu is een van de bekendste – en naar onze mening lekkerste – desserts uit Italie. Je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven door bijvoorbeeld limoncello te gebruiken in plaats van marsala, maar deze variant houden we klassiek. Serveer in 1 persoonsglazen of maak een grote schaal waar je porties uit schept.

Bereiding

1. Klop in een grote, brandschone kom de eiwitten stijf. Houd het eiwitschuim zolang apart.

2. Klop in een andere kom de eidooiers en suiker tot een licht en romig mengsel en voeg dan 100 gram van de mascarpone en het vanillemerg toe. Mix er een glad mengsel van en voeg al kloppend geleidelijk de rest van de mascarpone toe, tot je een gelijkmatig mengsel hebt. Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor.

3. Schenk de koffie en marsala in een ondiepe kom. Doop 8–10 van de lange vingers een voor een in de vloeistof. Leg ze naast elkaar op de bodem schaal (inhoud 2 l).

4. Verdeel hierover een derde van het mascarponemengsel. Maak vervolgens nog twee dezelfde lagen van geweekte lange vingers en mascarponeroom.

5. Bestuif de bovenkant met cacao en laat de tiramisu voor het serveren 1 uur opstijven in de koelkast.

Per portie 307,7 kcal, 19,9 g vet (13,1 g verzadigd), 6,4 g eiwit, 25,4 g koolhydraten, 20,4 g suikers

10 personen

  • 4 grote eieren, gesplitst
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 400 g mascarpone
  • merg van 1 vanillestokje
  • 300 ml sterke espresso
  • 3 el marsala
  • 200 g savoiardi of lange vingers
  • ca. 1 el cacao

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine