1. Voor de hamburgersaus laat je de fijngehakte sjalot met de eetlepel azijn in een kleine pan op laag vuur zachtjes stoven (af en toe roeren) tot de azijn verdampt is en de uitjes zacht zijn.
2. Meng dit met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
3. Zet de saus afgedekt in de ijskast zodat alle smaken goed naar voren kunnen komen.
4. Bak intussen de burgers aan één kant bruin en krokant, draai de burgers om in de pan en leg hier de kaas op.
5. Bak de hamburgers nu net zo lang door als je lekker vindt.
6. Maak een avocado bun. Besprenkel de avocado met sushiazijn tegen het verkleuren.
7. Leg op de onderste helft van de bun (met saus gevuld): de hamburger, rode ui, tomaat, augurk en waterkers of veldsla.
8. Zet de andere avocadohelft erop en bestrooi met wat sesamzaad. Stabiliseer je burger bun eventueel met een satéprikker.
Voor de hamburgersaus: