The wagyu wagyme

The wagyu wagyme

Bereiding

1. Voor de hamburgersaus laat je de fijngehakte sjalot met de eetlepel azijn in een kleine pan op laag vuur zachtjes stoven (af en toe roeren) tot de azijn verdampt is en de uitjes zacht zijn.

2. Meng dit met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

3. Zet de saus afgedekt in de ijskast zodat alle smaken goed naar voren kunnen komen.

4. Bak intussen de burgers aan één kant bruin en krokant, draai de burgers om in de pan en leg hier de kaas op.

5. Bak de hamburgers nu net zo lang door als je lekker vindt.

6. Maak een avocado bun. Besprenkel de avocado met sushiazijn tegen het verkleuren.

7. Leg op de onderste helft van de bun (met saus gevuld): de hamburger, rode ui, tomaat, augurk en waterkers of veldsla.

8. Zet de andere avocadohelft erop en bestrooi met wat sesamzaad. Stabiliseer je burger bun eventueel met een satéprikker.
 
 

  • 2 (wagyu) burgers
  • 2 plakken cheddar/smelt-kaas
  • 2 avocado’s
  • sushiazijn
  • 2 schijfjes rode ui (0,5 cm dik)
  • 2 plakjes tomaat (0,5 cm dik)
  • 2 plakjes augurk waterkers of veldsla
  • wit sesamzaad


 

Voor de hamburgersaus:

  • 1 kleine sjalot, fijngehakt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el augurk, fijngehakt
  • 2 tl gele mosterd
  • 4 el mayonaise
  • ½ tl gemalen mosterdzaad
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl kurkuma (voor de kleur)
  • peper en zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine