Thaise soep

Thaise soep

Let’s go vegan! Deze Thaise soep heeft best een aantal ingrediënten, maar niets daarvan bevat maar een graantje dierlijk (wel even opletten bij de sojasaus). We persen hier de tofu uit tussen keukenpapier, maar het kan ook in een schone theedoek of misschien heb je wel een tofu press. Van zichzelf heeft tofu niet zoveel smaak, dus marineer hem als je ermee gaat koken. Of laat hem de smaak opnemen van het gerecht, zoals in deze vegan soep.

Bereiding

1. Leg de tofu tussen twee vellen keukenpapier, pers het vocht eruit en snijd de tofu in blokjes.

2. Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn. Maak de rode paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit de olijfolie in een grote hoge koekenpan op hoog vuur en bak daarin de tofublokjes 2 tot 3 minuten. Zet ze apart.

3. Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak daarin de ui en de rode paprika 5 minuten. Voeg de knoflook toe en laat die in 30 seconden opwarmen. Roer de rodecurrypasta en de gember erdoor en bak ze 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon, de kokosmelk en de tofu toe, roer en laat de soep 10 minuten op matig-hoog vuur koken. Voeg tot slot de rijstvermicelli en de sojasaus toe en laat de soep nog 2 minuten op het vuur.

4. Serveer de soep in kommen en voeg wat koriander- en basilicumblaadjes en limoensap toe. Breng hem op smaak met zout en peper.

4 personen. Voorbereiding 8 min. Bereiding 5 min.

  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • koriander
  • basilicum
  • ½ limoen
  • 200 g tofu
  • 2 el olijfolie
  • 3 el rodecurrypasta
  • 800 ml groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk uit blik
  • 180 g rijstvermicelli
  • 1 el sojasaus
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine