Deze Thaise kokoscurry met kikkererwten was het eerste recept dat foodblogger Ella Woodward maakte voor haar boek ‘Deliciously Ella‘ en het hoort nog steeds bij haar favorieten! Door de kokosmelk is het heerlijk romig, terwijl de gember, chilivlokken, koriander en miso voor een fantastische mix van verschillende smaken zorgen. De kikkererwten maken het lekker stevig, waardoor de maaltijd goed vult. Serveer er zilvervliesrijst bij.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC .
2. Breng de kokosmelk, bliktomaten, gember en chilivlokken met een snufje zout en peper in een grote steelpan aan de kook.
3. Schil ondertussen de pompoen en snijd die, net als de aubergines, in blokjes. Doe die bij de kokosmelk en tomaten in de pan. Zet de pan 30 minuten in de oven, voeg dan de koriander, kikkererwten en miso toe en zet de pan nog 30 minuten in de oven. Als de pompoen zacht is, is het gerecht klaar.
4. Serveer de kokoscurry met zilvervliesrijst. Bewaar wat je over hebt in een luchtdichte bak in de koelkast of de vriezer.
Tip Als je niet van kikkererwten houdt, kun je die eruit laten. Ook kun je alle groenten vervangen door andere groenten die je in huis hebt; met bloemkool, courgette en zoete aardappels is het net zo heerlijk.
Dit recept komt uit het boek ‘Deliciously Ella’ van Ella Woodward (€ 20, Kosmos).