Deze teriyaki-zalm wordt tijdens het grillen op de BBQ nog net wat lekker dan gewoon uit de koekenpan op je gasfornuis. Dus we zouden zeggen: steek je barbecue maar snel aan en maak je klaar voor een bordje zalm, mét andijvie en sobanoedels. Té lekker!
1. Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Meng in een kom de Obento – Teriyake Marinade met de gember. Dek de schaal af en laat de zalmfilets in de koelkast 1 uur marineren.
2. Steek de BBQ aan en wacht tot de kooltjes bedekt zijn met een grijs laagje, dan zijn ze op de juiste temperatuur.
3. Kook de noedels met 1-2 el zonnebloemolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd de andijvie in 6 parten. Was de andijvie en laat uitlekken in een vergiet en rooster ze rondom 3 minuten op het hete rooster van de BBQ. Schep ze in een kom en schenk er de spicy kimchi saus en de sweet chili saus bij en meng er de knoflook door.
5. Gril de zalmfilets op het hete rooster van de BBQ aan beide kanten 2 minuten.
6. Serveer de teriyaki-zalm met de noedels, andijvie en strooi er het zwarte- en geroosterde sesamzaad overheen. Garneer met de paarse blaadjes, een scheutje Obento – Teriyake Marinade en een schijfje limoen.
Bereidingstijd: 30 minuten; Wachttijd: 1 uur
Ook nodig