Teriyaki zalm

Teriyaki zalm

Deze teriyaki-zalm wordt tijdens het grillen op de BBQ nog net wat lekker dan gewoon uit de koekenpan op je gasfornuis. Dus we zouden zeggen: steek je barbecue maar snel aan en maak je klaar voor een bordje zalm, mét andijvie en sobanoedels. Té lekker!

Bereiding

1. Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Meng in een kom de Obento – Teriyake Marinade met de gember. Dek de schaal af en laat de zalmfilets in de koelkast 1 uur marineren.

2. Steek de BBQ aan en wacht tot de kooltjes bedekt zijn met een grijs laagje, dan zijn ze op de juiste temperatuur.

3. Kook de noedels met 1-2 el zonnebloemolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Snijd de andijvie in 6 parten. Was de andijvie en laat uitlekken in een vergiet en rooster ze rondom 3 minuten op het hete rooster van de BBQ. Schep ze in een kom en schenk er de spicy kimchi saus en de sweet chili saus bij en meng er de knoflook door.

5. Gril de zalmfilets op het hete rooster van de BBQ aan beide kanten 2 minuten.

6. Serveer de teriyaki-zalm met de noedels, andijvie en strooi er het zwarte- en geroosterde sesamzaad overheen. Garneer met de paarse blaadjes, een scheutje Obento – Teriyake Marinade en een schijfje limoen.

Bereidingstijd: 30 minuten; Wachttijd: 1 uur

  • 4 zalmfilets met vel
  • 8 el Obento – Teriyake Marinade, plus extra
  • 2 cm gemberwortel, geschrapt en geraspt
  • 200 g sobanoedels
  • 1 kleine andijvie, gewassen en in 8 parten
  • 2 el spicy kimchi saus of ABC chili saus (sambal asli)
  • 1 el sweet chili saus, OM: Nicole wil je hier nog een merk van OM bij?
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1-2 el zonnebloemolie
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 4 el paarse mizuna sla, paarse shiso cressblaadjes, te koop bij de Lidl, Toko of groothandel
  • 4 plakjes limoen

Ook nodig

  • BBQ
  • Houtskool
  • Vergiet

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten