Tartine met tomatensalsa en gepocheerd ei

Tartine met tomatensalsa en gepocheerd ei

Op zoek naar een heerlijke lunch om het weekend mee te vieren of jezelf tijdens werk te verwennen? Maak dan deze heerlijke tartine met tomatensalsa en een gepocheerd ei. Genieten gegarandeerd!

Bereiding

1. Zet een hoge pan gevuld voor 3/4 met water en de azijn op het vuur en breng aan de kook. Snijd de ui in ringen, de komkommer in flinterdunne plakken en de avocado in plakken. Bak de Looye Honingtomaten kort in een koekenpan met wat olijfolie, zout en peper en laat daarna afkoelen.

2. Meng de afgekoelde Looye Honingtomaten met de komkommer, rode ui, azijn en olijfolie. Laat de salsa even staan.

3. Als het water kookt, zet je het vuur wat lager zodat het water zacht pruttelt. Breek de eieren in aparte kommetjes en laat de eieren langzaam 1 voor 1 in het water vallen. Zet het vuur weer wat hoger. Laat de eieren 3 minuten koken en doe ze daarna in het ijswater.

4. Smeer de mayonaise op de broodjes en leg daarna trapsgewijs de avocado erop. Verdeel de salsa er overheen, leg er wat veldsla op en leg het gepocheerde ei erop.

Receptcredits: Looye Kwekers

voor 1 persoon

  • 2 dikke plakken vers brood
  • 2 verse eieren
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 180 g Looye Honingtomaten
  • 2 el extra verge olijfolie
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el natuurazijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl rode wijnazijn
  • handje veldsla
  • ijswater

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine