Tarte de tomate met sardinepaté

Tarte de tomate met sardinepaté

Bereiding

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo. De sardines, pate en frisse tomaat vormen een perfecte mix. Heerlijk als voorgerechtje!

1. Meng alle ingrediënten voor de paté behalve de sardines (houd wat peterselie apart voor de garnering).

2. Breng de paté op smaak met zeezout. Giet de sardines af maar bewaar een beetje olie om de vis mee te besprenkelen. Prak de vis grof met een vork en roer dan het roomkaasmengsel erdoor.

3. Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag met de eetlepel olijfolie op hoog vuur. Bak de plakjes tomaat in de hete pan. Bak ze 1 minuut aan elke kant, of tot ze gekaramelliseerd zijn. Bak ze niet te lang, anders worden ze zacht.

4. Schep wat paté op de plakken tomaat. Bestrooi deze dan met de apart gehouden peterselie en besprenkel ze met sardineolie.

5. Tip: Kies stevige, niet overrijpe tomaten, anders worden ze tijdens het bakken moesachtig en vallen ze uit elkaar.


Vooruitwerken: Luchtdicht afgesloten zijn de rillettes in de koelkast enkele dagen houdbaar. Maak het mengsel met een vork los als het is opgestijfd.

4 personen

– 1 el olijfolie

– 3 of 4 verschillend gekleurde stevige tomaten, in plakken van 1,5 cm



Voor de sardinepaté

– 100 g roomkaas

– 1 sjalot, gepeld en gesnipperd

– 1 el fijngehakte kappertjes

– 2 el fijngehakte verse bladpeterselie

– 1 tl citroensap

– geraspte schil van ½ citroen

– snufje Espelettepeper

– zeezout

– 1 blikje sardines of pilchards van goede kwaliteit op olijfolie (uitlekgewicht 100 g), grote graten verwijderd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine