Een klassieke tajine die je niet wilt missen. Fris hem op met munt, koriander en yoghurt en je hebt een heerlijk gerecht.
1 Zorg voor een middelhete (hout)oven (180ºC). Bestrooi de schenkels met zout en peper. Maal de ui en de specerijen in de keukenmachine tot een pasta. Doe ‘m in
een grote ovenvaste braadpan met wat olie en bak tot de geur vrijkomt. Zet de schenkels in de pan met het bot omhoog. Mix de tomaten en abrikozen in de keukenmachine tot een dik mengsel.Schenk dit over het vlees, doe de aardappels erbij, leg het deksel op de pan en bak het gerecht 2–2 ½ uur in de oven, tot het vlees bijna van het bot valt. Neem het deksel van de pan en bak nog een half uur tot de aardappels het braadvocht hebben opgenomen.
2 Vermeng de munt en koriander met de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer kommen met de schenkels en tomatensaus, met kruidenyoghurt erop. Geef het platte brood en de couscous erbij.
6 personen
• 6 lamsschenkels (vraag je slager het bot aan het uiteinde vrij te maken)
• 1,5 kg rijpe rode tomaten
• tenen van 1 bolletje knoflook
• 1 rode ui
• 1 el korianderzaad, gekneusd
• 1 el komijnzaad, gekneusd
• 1 flinke el ras-el-hanout
• handvol gedroogde abrikozen
• 500 g kleine aardappelen
• de blaadjes van ½ bosje munt en ½ bosje koriander, fijngehakt
• 1 bakje Griekse yoghurt
• couscous en geroosterd plat brood