Met dit recept maak je een lekkere frisse tagliatelle. Puur Italiaans genieten met een vleugje citroen en chilipeper. Wil je het geheel net dat tikje frisser maken? Voeg naar smaak verse munt toe.
1. Kook 500 g tagliatelle al dente en giet af, bewaar wat kooknat.
2. Verhit 2 el extra vergine olijfolie en zweet 1 of 2 dungesneden chilipepers aan met 2 gehakte tenen knoflook en 2 fijngesneden sjalotten.
3. Voeg 4 courgettes, in linten geschaafd, toe, plus zout en peper. Schep door de pasta, voeg zo nodig wat kooknat toe.
4. Neem de pan van het vuur. Voeg wat citroenraspsel en een kneepje citroensap toe, met een scheutje olijfolie.
5. Bestrooi met gehakte munt en geraspte parmezaan.
4–6 personen
– 500 g tagliatelle
– 1 a 2 chilipepers
– 2 gehakte tenen knoflook
– 2 fijngesneden sjalotten
– 4 courgettes
– rasp en sap van een citroen
– olijfolie
– verse munt
– parmezaanse kaas