Dit recept lijkt ingewikkeld, maar is eigenlijk supermakkelijk. De gemarineerde zalm smaakt geweldig met de friszure salade en wraps!
1. Wrijf de zalmfilets in met het vijfkruidenpoeder, wat olie en zout en peper. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg de zalmfilets met het vel naar beneden in de pan.
2. Bak ze 8–9 minuten tot het vel krokant is. Keer ze om, neem de pan meteen van het vuur en laat de zalm verder gaar worden. Meng de munt en gehakte koriandersteeltjes door de yoghurt; voeg zout en peper toe. Schaaf de komkommer in linten en doe deze in een kom.
3. Roer de sjalotringen en chilipeper erdoor. Voeg de azijn, de suiker en een snuf zout toe. Hussel alles door elkaar. Leg op 4 borden een tortilla en verdeel hierover de zalmfilets, in stukjes, inclusief het krokant geworden vel. Voeg een lepel van de muntyoghurt toe, plus de op smaak gebrachte komkommerlinten en de blaadjes koriander. Eet ze opgerold als wrap.
4 Personen
• 4 zalmfilets à 125 g, met vel
• 2–3 tl vijfkruidenpoeder
• olijfolie
• blaadjes van 1 klein bosje munt, fijngehakt
• ½ bosje koriander, blaadjes eraf getrokken, steeltjes fijngehakt
• 150 g magere yoghurt
• 1 komkommer
• 2 sjalotjes, in dunne ringen
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• 1 el wittewijnazijn
• snufje suiker
• 4 mais- of bloemtortilla’s