Maak je op voor een gezellig tacofeest! Een vegan versie wel te verstaan, die zéker niet onderdoet voor de klassieke variant met vlees. Het was nog nooit zo makkelijk om taco’s te veganizen: in dit vegan recept gebruik je linzen in plaats van gehakt en zelfs de tzatziki krijgt een plant-based make-over.
Tzatziki-lookalike
Plet de knoflook en mix alle ingrediënten, behalve het zout en de peper, met de pulse-functie in een foodprocessor. Breng op smaak met zout en peper.
Taco’s samenstellen
Taco’s maken was nog nooit zo makkelijk. Breng de linzen op smaak met tacokruiden als vervanging van het (rund)vlees, en voeg simpelweg al je favoriete toppings en andere lekkere bijgerechtjes toe. Wij gaan meestal voor krokante slabladeren in plaats van de traditionele tacoschelpen, maar onze kids zijn erg gehecht aan hun maistortilla’s. Nogmaals: er is geen goed of fout als het gaat om gezondheidsjagen.
Snelle tip
Voeg wat fijngehakte champignons, fijngehakte aubergine, fijngehakte wittekool en/of wat zonnebloempitten (gemixt tot een grove textuur) toe aan de tacobasis als je het mengsel wilt boosten met nog meer voedingsstoffen.
Voor 4 personen
Tacobasis
Tacovullingen en toppings
Tzatziki-lookalike (voor circa 300 mililiter)