Mounir Toub: ‘Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie! Maak de tabouleh een dag van tevoren en bewaar hem in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zoals chef (Robert) Kranenborg altijd zegt: ‘Smaken moeten met elkaar huwen.’’
Voorbereiding
1. Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.
2. Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).
Bereiding
3. Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.
4. Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.
TIP
Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie!
Citroenolie
Voorberiding
1 Trek met een Y-vormige dunschiller (‘hoefijzer’) de schil van de ene citroen (alleen de schil, niet het bittere wit). Rasp de schil van de andere citroen fijn.
Bereiding
2.Verhit in een pan 200 ml druivenpitolie met de citroenschil en -rasp tot 70 °C (maximaal 75 °C).
3. Giet na 2 minuten de warme olie met de citroenschil en -rasp in een metalen kom en voeg de rest van de (koude) olie toe. Dek de afgekoelde olie af met plasticfolie en zet hem minimaal 1 dag in de koelkast.
4. Giet de citroenolie (met citroenschil en -rasp) in een fles of glazen kom en bewaar hem op een droge plek.