Tabouleh

Tabouleh

Mounir Toub: ‘Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie! Maak de tabouleh een dag van tevoren en bewaar hem in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zoals chef (Robert) Kranenborg altijd zegt: ‘Smaken moeten met elkaar huwen.’’

Bereiding



Voorbereiding
1. Doe de bulgur in een kleine kom en voeg zoveel kokend water toe dat de bulgur onderstaat. Laat afgedekt 10 minuten wellen.

2. Halveer de halve granaatappel en pulk de pitten eruit (zonder witte vliesjes).

Bereiding
3. Meng de bulgur met de granaatappelpitten, peterselie, munt, tomaat, rode ui, lente-ui, komkommer en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper.

4. Roer de tabouleh goed door elkaar zodat alle smaken gemengd worden. Besprenkel vlak voor het serveren met het citroensap en de citroenolie.

TIP 
Maak de tabouleh een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Er zijn heel veel recepten voor tabouleh. Experimenteer en creëer je eigen versie!

Citroenolie
Voorberiding
1 Trek met een Y-vormige dunschiller (‘hoefijzer’) de schil van de ene citroen (alleen de schil, niet het bittere wit). Rasp de schil van de andere citroen fijn.
 
Bereiding
2.Verhit in een pan 200 ml druivenpitolie met de citroenschil en -rasp tot 70 °C (maximaal 75 °C).

3. Giet na 2 minuten de warme olie met de citroenschil en -rasp in een metalen kom en voeg de rest van de (koude) olie toe. Dek de afgekoelde olie af met plasticfolie en zet hem minimaal 1 dag in de koelkast.

4. Giet de citroenolie (met citroenschil en -rasp) in een fles of glazen kom en bewaar hem op een droge plek.



 

Voor 4 personen. Voorbereiding 30 minuten + 10 minuten wachten. Bereiding 10 minuten.

  • 200 g bulgur (medium)
  • ½ granaatappel
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
  • ½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden
  • 3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 bosje lente-uien, in schuine ringen
  • 1 komkommer, in kleine blokjes
  • geraspte schil en sap van 1 citroen zout en versgemalen
  • zwarte peper
  • 8 el citroenolie*


Extra nodig: mengkom



*Citroenolie (voor 500 ml)

  • 2 biologische citroenen, gewassen en gedroogd
  • 500 ml
  • druivenpitolie


Extra nodig

  • Y-vormige
  • Dunschiller (‘hoefijzer’)
  • rasp
  • kookpan
  • metalen
  • mengkom
  • gesteriliseerde
  • fles of glazen
  • kom


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine