We maken in dit recept een suviche van tijgerganalen, wat eigenlijk niets anders is dan de garnalen laten garen in – in dit geval – tijgermelk. Je kent het misschien wel van andere vissoorten, zoals een ceviche van zeebaars, kabeljauw of zalm, maar ook garnalen laten je mond flink watertanden. Wees niet te ongeduldig, maar zó lang duurt het nou ook weer niet: in 15-20 minuten zijn de tijgergarnalen klaar.
1. Maal in de blender of keukenmachine de gember, komkommer, bleekselderij, tomaten, koriander, munt, knoflook, lente-ui, Madame Jeanette, limoen, citroen, sinaasappel en sushi-azijn tot een gladde massa. Proef en breng eventueel op smaak met zout.
2. Bekleed de zeef met een kaas- of theedoek en plaats hem bovenop een ruime kom. Schenk de tijgermelk erin en laat uitlekken. Bewaar de tijgermelk tot gebruik in de koelkast.
3. Halveer de tijgergarnalen over de lengte en verdeel ze over een diep bord. Bestrooi met wat zout en schenk er een deel van de tijgermelk over tot alle garnalen bedekt zijn. Laat de garnalen in de koelkast 15-20 minuten garen in de tijgermelk.
4. Verdeel de gamba’s over een serveerschaal, bedruppel met de overige tijgermelk en garneer met de lente-ui en de rawit.
Voor 4 personen
voor de tijgermelk
Benodigdheden