Sushi bowl

Sushi bowl

Heerlijk als gerechten zo makkelijk zijn dat je ze binnen een halfuur op tafel hebt. Deze sushi bowl maak je met sushirijst, kipschnitzel, edamameboontjes en avocado, maar heb je nog een groente liggen die echt op moet, pak hem er gewoon bij en laat wat weg. Dat heeft zoveel voordelen: het scheelt in de portemonnee, je hebt weer plek in de koelkast en je varieert zonder dat je je hoofdje erover hoeft te breken. Wij zeggen win-win-win!

Bereiding

1. Maak de sushirijst volgens de bereidingswijze op het pak. In mijn geval doe ik de rijst met 350 ml koud water in een pannetje. Dit breng je aan de kook en laat je daarna 10 minuten sudderen. Daarna zet je het vuur uit en laat je de pan met de deksel 15 minuten staan. Het kan zijn dat op de verpakking van jouw sushirijst een andere bereidingswijze staat. Meng de rijstazijn door de rijst en laat de rijst afkoelen.

2. Ondertussen bak je de kipschnitzels 6-8 minuten in een koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Snijd de avocado en komkommer in stukjes. Snijd de kipschnitzels ook in stukjes.

3. Verdeel de rijst over twee borden en verdeel de stukjes kipschnitzel, avocado, komkommer, edamame boontjes en wat gebakken uitjes over de rijst. Lekker met nog een scheutje sojasaus.

Voor 2 personen. Bereidingstijd: 30 minuten.

  • 250 gr sushirijst
  • 2 krokante kipschnitzels
  • 1 avocado
  • 350 ml water
  • 1,5 el rijstazijn
  • halve komkommer
  • 1 blikje edamame boontjes (uit blik)
  • 2 el gebakken uitjes
  • evt. sojasaus

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek