- Smelt wat boter in een pan en bak de zalmmoten gedurende 2 tot 3 minuten aan elke kant. Haal de zalm uit de pan, bedek met aluminiumfolie en zet opzij.
- Giet de bruine boter uit de pan en maak de pan schoon met een vel keukenpapier.
- Doe weer wat boter in de pan en laat smelten. Snijd de knoflook fijn en voeg toe, samen met de kerstomaatjes. Zet het deksel op de pan en laat rustig een paar minuten garen of tot de tomaatjes beginnen open te barsten. Giet de room erbij en laat rustig verder garen.
- Voeg de parmezaan en het sap van een halve citroen toe en roer door de saus. Snijd de spinazie en het basilicum fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout.
- Leg er tot slot de vis weer bij en laat die nog heel even opwarmen in de pan. Werk af met een paar kleine basilicumblaadjes.
4 tot 6 personen | 10 minuten + gaartijd 15 minuten
- 2 zalmmoten
- 30 g Parmezaanse kaas
- 500 g kerstomaatjes
- 100 g spinazie
- 150 ml room
- 3 knoflookteentjes
- 1 bosje basilicum (20 g)
- sap van ½ citroen
Benodigdheden