Wie snel aan tafel wil, of zich liever uitslooft op de ingrediënten voor in de hotpot dan op het zoeken naar ingrediënten, heb ik deze hotpot bedacht. Hij behoort niet per se tot een bepaalde regio in China, maar bevat wel typisch Chinese smaken. Ik heb dit recept zo samengesteld dat je alle ingrediënten in de supermarkt kunt vinden (en dus niet naar de toko hoeft). De soep verkrijgt zijn smaak vooral door de gedroogde parmaham. Ja, een Italiaanse ham. Maar die verschilt eigenlijk niet zoveel van Chinese gedroogde ham.
1. Doe de parmaham met de lente-ui, gember, gojibessen, knoflook en shiitakes in een soeppan. Voeg het water of de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de hotpotbasis 30 minuten trekken. Breng de hotpotbasis daarna op smaak met voldoende zout.
2. De soep kan zo in de hotpot worden gegoten; alle ingrediënten die erin zitten kunnen worden gegeten.
3. Zet de hotpot in het midden van de tafel op een kookplaatje. Leg de tofu, de paksoi, de maïskolf, de taugé, de garnalen, de bief- en kipspiesjes, het rundvlees, de kipfilet, de aardappelschijfjes en de zoete aardappel op bordjes en zet op tafel. Je kunt nu beginnen met hotpotten.
Voor 4-6 personen
Hotpotbasis
Hotpot