Caesarsalade is een klassieker en staat in menig restaurant op de kaart. Met dit recept maak je ‘m helemaal zelf. Smullen!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de blaadjes van de kruiden, hak driekwart fijn (bewaar de rest voor de garnering) en doe ze in een kom met de yoghurt, parmezaan, citroenrasp en wat van het sap; roer goed. Voeg wat olie toe voor de smeuigheid en breng de dressing op smaak met zout en peper.
2. Doe de kerstomaten en stukjes ciabatta in een ovenschaal. Wrijf de kipkarbonades in met wat olie en leg ze erop. Rooster ze 30-40 minuten in de oven (of 45 minuten voor gewone kip), of tot ze door en door gaar en goudbruin zijn.Giet na 15 minuten een teveel aan vet en vocht uit de ovenschaal om te voorkomen dat de stukjes brood te zompig worden. Neem de gare kipkarbonades uit de oven en laat ze iets afkoelen. Verhoog de oventemperatuur naar 250 °C.
3. Verdeel het kippenvlees in reepjes (gooi de botten weg) en meng het met een scheutje olie en azijn door de tomaten. Rooster dit alles nog 5 minuten in de oven.
4. Schik de sla op een schaal, verdeel de kip, tomaten en ciabatta erover en einidig met de dressing, de bewaarde kruiden en eventueel wat extra parmezaan.
6-8 personen
• bosje gemengde kruiden, zoals dragon, basilicum, munt en kervel
• 4 el magere Griekse yoghurt of 200 g huttenkase
• handvol geraspte parmezaan plus extra (optioneel)
• rasp en sap van 1 citroen
• extra virgine olijfolie
• 300 g kerstomaten
• 1 ciabatta, in stukjes gescheurd
• 2 grote biologische karbonades (of 4 gewone karbonades)
• 2 grote biologische kippenpoten (of 4 gewone kippenpoten)
• scheutje rodewijnazijn
• 2 kropjes bindsla, gesneden