Dips, toppings en hummus – welke naam je het beestje ook maar geeft – zijn een fijne manier om extra voedingsstoffen aan je maaltijd toe te voegen. Gebruik ze in een salade, op een zoete aardappel of op een stukje versgebakken knapperig (plat)brood.
Linzendip van onze stagaire
Je hebt stagiaires en je hebt stagiaires die magische linzendips bedenken. Wij geven de voorkeur aan die laatste.
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix dan alle ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender tot een vrij stevige (dip-)consistentie; voeg eventueel nog een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
De hele kom staat gelijk aan 0,54 kg CO2e
Zuurkoolhummus met walnoten
Een spannende variatie op een van onze favoriete dips: hummus. Gevuld met gefermenteerde kool die je darmflora en smaakpapillen erg vrolijk maakt. Mmm!
Spoel de walnoten en bonen af en laat ze uitlekken. Snijd de peterselie en de knoflook fijn. Mix alle ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender glad; voeg eventueel nog een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
De hele kom staat gelijk aan 0,13 kg CO2e
Romige pastinaakdip
Een zalige dip met veel smaak. Wij garneren er graag een salade mee!
Snijd de pastinaken in blokjes, stoom ze in 10 minuten zacht en laat ze afkoelen. Hak de bieslook en mix de pastinaken en de bieslook met de andere ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender glad. Breng op smaak met zout en peper.
De hele kom staat gelijk aan 0,08 kg CO2e
Groene-erwten pesto
Een leuke en vernieuwende manier om doperwten te serveren. Probeer deze pesto ook eens als topping op een pizza!
Plet de knoflook en mix hem met de rest van de ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender tot een dikke pesto. Breng op smaak met zout en peper. Voeg wat chilivlokken toe voor een pittigere smaak.
De hele kom staat gelijk aan 0,2 kg CO2e
Wortelhummus met kikkererwten en komijn
Nog een leuke hummusvariant, nu met een mooie oranje kleur door de wortels en een warme, kruidige smaak door de komijn. Een van onze nieuwe favorieten!
Stoom de wortels in circa 15 minuten zacht en laat ze afkoelen. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Plet de knoflook en het komijnzaad. Mix alles dan samen met de andere ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender glad. Breng op smaak met zout en peper.
De hele kom staat gelijk aan 0,12 kg CO2e