Super-de-luxe Ceasarsalade

Super-de-luxe Ceasarsalade

Deze Ceasarsalade is nét een tikkie sjieker dan de ‘gewone’ versie. We maken ‘m met kipkarbonades en kippenpoten die we met ciabatta en tomaat roosteren in de oven. Nodig je gasten maar alvast uit voor dit feestnummer!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ris de blaadjes van de kruiden, hak driekwart fijn (bewaar de rest voor erbij) en doe in een kom met de yoghurt, parmezaan, citroenrasp en wat sap; roer goed. Voeg wat olie toe voor de smeuïgheid en breng op smaak met zout en peper.

2. Doe de kerstomaten en stukjes ciabatta in een ovenschaal. Wrijf de kipkarbonades en -poten in met wat olie en leg ze erop. Rooster 45 minuten in de oven, of tot ze goed gaar en goudbruin zijn. Giet na 15 minuten een teveel aan vet en vocht uit de ovenschaal om te voorkomen dat de stukjes brood te zompig worden. Neem de gare kip uit de oven en laat iets afkoelen. Verhoog de oventemperatuur naar 250 ºC.

3.Verdeel het kippenvlees in reepjes (gooi de botten weg) en meng met wat olie en azijn door de tomaten. Rooster dit alles nog 5 minuten in de oven.

4. Leg de sla op een schaal, verdeel de kip, tomaten en ciabatta erover, en eindig met de dressing, de bewaarde kruiden en eventueel wat extra parmezaan.

Tip: Probeer ook eens deze Thaise versie: marineer de kipfilets in vissaus en suiker en rooster ze; snijd in plakjes en voeg toe aan een salade van repen wortel en komkommer, lente-ui, rijstnoedels, rode chilipeper, pinda’s en verse munt en koriander. Maak een dressing van vier delen vissaus, limoensap en rijstazijn met drie delen suiker, voeg een geperste teen knoflook en een fijngesneden pepertje toe en laat 20 minuten staan. Schep de salade om met de dressing en smullen maar!

Per portie 674 kcal, 37 g vet (10,7 g verzadigd), 59,9 g eiwit, 26,8 g koolhydraten, 4,2 g suiker

6–8 personen

  • bosje gemengde kruiden, bijv. dragon, basilicum, munt, kervel
  • 4 el magere Griekse yoghurt of 200 g hüttenkäse
  • handvol geraspte parmezaan, plus extra voor erbij (optioneel)
  • rasp en sap van 1 citroen
  • extra vergine olijfolie
  • 300 g kerstomaten
  • 1 ciabatta, in stukjes gescheurd
  • 4 kipkarbonades
  • 4 kippenpoten
  • scheutje rodewijnazijn
  • 2 kropjes bindsla, gesneden

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine