Een zachte, romige blauwschimmelkaas zoals Bleu de Wolvega, Blue de Graven of Bastiaansen Blauw combineert fantastisch met de smaak van peertjes, sinaasappel en rode port.
1. Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd het kroontje aan de onderkant eruit en zet ze op met de wijn, port, honing, steranijs, kaneel en in stukken gesneden sinaasappel. Laat de peren afgesloten zachtjes in 1 à 1½ uur gaar stoven.
2. Giet de helft van het stoofvocht eruit en kook dat in tot siroop.
3. Rooster de sneetjes rozijnenbrood licht en leg er een stuk kaas op. Zet er een stoofpeer bij giet er wat siroop over en strooi er wat noten bij.
LESS STRESS: Stoof de peren een dag van tevoren en kook de siroop alvast in. Bewaar beide in de koelkast.
Productie en styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur en foodstyling Jankees Roggeveen
Voor 6 personen.