Oélala, van deze heerlijke stoofpeertjes kunnen wij echt niet afblijven! De bijzondere twist van blauwe kaas zal je verrassen, wij zijn reuze benieuwd wat je er van vindt.
1 Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd het kroontje aan de onderkant eruit en zet ze op met de wijn, port, honing, steranijs, kaneel en in stukken gesneden sinaasappel. Laat de stoofperen afgesloten zachtjes in 1 à 1½ uur gaar stoven.
2 Giet de helft van het stoofvocht eruit en kook dat in tot siroop.
3 Rooster de sneetjes rozijnenbrood licht en leg er een stuk kaas op. Zet er een stoofpeer bij giet er wat siroop over en strooi er wat noten bij.
Less stress: Stoof de peren een dag van tevoren en kook de siroop alvast in. Bewaar beide in de koelkast.
6 personen
• 6 stoofperen (Gieser Wildeman)
• ca. 250 ml rode wijn
• ca. 250 ml rode port
• 1 el honing
• 1 steranijs
• 1 klein kaneelstokje
• ½ sinaasappel
• 6 sneetjes rozijnenbrood
• ca. 300 g zachte blauwe Hollandse
kaas
• handje lekkere walnoten