Sticky spiesjes

Sticky spiesjes

Bereiding

Deze sticky spiesjes zijn waanzinnig lekker. Je bedekt de kip met een kleverige saus van knoflook en honing en daardoor krijgt ‘ie mega veel smaak. De frisse tomaat en komkommer maken de spiesjes helemaal af.

1 Verwarm de oven voor op 160 ₀C. Meng de knoflook, kip en citroen met een scheutje olie in een braadslee. Dek het grove mengsel af met alufolie en verwarm gedurende 1 uur, tot de citroen zacht is en de kip gaar.


2 Haal de kipfilets uit de braadslee en zet apart. Bewaar 4 eetlepels van het kookvocht in de braadslee. Pers de citroen erboven uit, pureer de knoflook zonder schil en roer de honing er door. Zet de braadslee 10-15 minuten terug in de voorverwarmde oven tot de vloeistof kleverig is. Laat afkoelen.

3 Scheur de gare kip in grove stukken en bedek deze met de kleverige saus. Doe de kip in een mengkom, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.

4 Rooster ondertussen de noten en zaden in een droge pan op laag vuur, tot ze goudbruin zijn. Stamp ze fijn.

5 Neem nu een houten prikker, rijg om en om de stukjes kip, tomaat en komkommer op het stokje. Rol rondom door de barbecuesaus en bedek met de gehakte noten en zaden.

Per portie 134 kcal , 4,5 g vet ( 1 g verzadigd ), 13,5 g eiwit , 8,8 g koolhydraten , 7,4 g suikers , 0,13 g zout

 

12 personen

• 4 teentjes knoflook, met schil geplet

• 4 kipfilets

• 1 citroen, gehalveerd

• olijfolie

• 4 el honing

• 60 g gemengde cashewnoten, pistachenoten en sesamzaad

• 300 g cherrytomaten

• 1 komkommer, in blokjes

• 100 g barbecuesaus


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine