Sticky chicken met Chinese noedels

Sticky chicken met Chinese noedels

Dit is een leuke variant op betrouwbare Anglo-chinese smaken – zoet-zuur met een tikje vuur van de rode peper, voor elk wat wils. Leef je uit met diverse soorten gesnipperde groenten of met wat goudbruin gebakken sesamzaadjes.

Bereiding

1. Hussel de kip met de helft van het vijfkruidenpoeder en een snufje peper en zout door elkaar, sla ze met je vuist plat en laat de kruiden er 15 minuten in trekken.

2. Leg de kip in een grote koekenpan met een scheutje olie, keer ze regelmatig om en bak ze 10-12 minuten, of tot ze gaar zijn. Besprenkel ze een minuut voordat ze klaar zijn aan beide kanten met de honing om ze te glaceren. Leg de kip op een bord en zet de pan terug op het vuur.

3. Snijd de ananasschijven in blokjes van 0,5 cm, doe ze met de ananassiroop, sojasaus, azijn en maïsmeel in een kom en meng ze goed door elkaar.

4. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en houd een beetje van het kookwater apart.

5. Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken. Doe ze in een kom en maak ze aan met een scheutje olie en de rest van het vijfkruidenpoeder. Veeg de pan van de kip vlug schoon met een prop keukenpapier en bak de bonen ongeveer 5 minuten op hoog vuur, of tot ze krokant zijn en openbarsten. Schep ze in een kom, houd ze warm en zet de pan terug op het vuur.

6. Snijd de gepelde ui in ringen, pel de tenen knoflook en snijd ze samen met de wortel, rode peper en kool in dunne plakjes en doe ze met een scheutje olie in de lege koekenpan. Hussel ze door elkaar, bak ze 2 minuten, doe er de ananas met saus, de noedels en een scheut van het bewaarde kookwater bij en hussel alles goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat sojasaus toe.

7. Verdeel de noedels en de krokante zwarte bonen over de borden. Snijd de kip in plakjes, leg ze op de noedels en bonen, strooi er (desgewenst) wat korianderblaadjes over en besprenkel het geheel met een flinke kneep limoensap. Hussel de boel door elkaar en ga aan tafel.

4 personen

  • 4 kippendijfilets
  • 2 opgehoopte tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 blikje van 227 g ananasschijven
  • 1 el zoutarme sojasaus
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 opgehoopte el maïsmeel
  • 4 nestjes fijne eiernoedels
  • 1 blik van 400 g zwarte bonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1-2 verse rode Spaanse pepers
  • ½ Chinese kool
  • desgewenst: ½ bosje verse koriander (15 g)
  • 1 limoen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine