Een stoere steak op z’n tijd is verrukkelijk. Serveer ‘m eens met blauwe kaas en friszure granaatappelpitjes.
1. Fruit de sjalot in wat olijfolie in een middelgrote koekenpan tot deze goudgeel is. Voeg nu de granaatappelmelasse, het sap, wijn en bouillon toe, plus zout en peper naar smaak. Laat inkoken tot een iets kleverige substantie; zet het vuur eventueel lager.
2. Wrijf intussen de biefstukjes in met olie, zout en peper. Bak 2–3 minuten per kant in een hete grillpan (rosé tot medium) of iets langer. Nadat je ze hebt omgekeerd, leg je er plakjes blauwe kaas op. Dien op met de saus.
Per portie 534 kcal, 34,1 g vet (14,2 g verzadigd), 47,2 g eiwit, 7,1 g koolhydraten, 6,3 g suikers
Fotografie: David Loftus; Recept: Andy Harris
2 personen