Stamppot van rode biet met geitenkaas

Stamppot van rode biet met geitenkaas

Oma Els twijfelde eerst een beetje of ze wel in het kookboek wilde. Ze is namelijk best perfectionistisch. Gelukkig is dit recept zo lekker dat ze het ons niet wilde onthouden!

Bereiding

1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de rode bieten toe.

2. Verhit ondertussen een droge koekenpan op laag vuur en rooster de walnoten 4 minuten. Laat op een bord afkoelen en hak grof.

3. Giet de aardappels en rode biet af. Voeg de melk, tijm en de helft van de geitenkaas toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

4. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de walnoten en de rest van de geitenkaas.

Voor 4 personen

Bereiding: 25 minuten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 800 g voorgekookte rode bieten, geraspt
  • 75 g walnoten
  • 200 ml halfvolle melk
  • 4 takjes tijm, gerist
  • 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • zeezout en versgemalen
  • zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek