Dit is een stevige stamppot, maar dan net even anders. Geen andijvie, geen boerenkool, maar een stamppot met romaine-sla. En om het af te maken een handjevol notencrunch en sinaasappelrasp. We zeiden het al: net even anders en tegelijkertijd zó ontzettend lekker – deze stamppot wil je beslist vaker eten!
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
3. Vermeng de noten met de honing en spreid ze uit over een bakplaat met bakpapier. Bak de noten in 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen en hak grof.
4. Halveer de kroppen romaine in de lengte. Pers het knoflook en roer door de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie.
5. Leg de kroppen sla met de snijkant naar beneden in een hete grillpan en rooster 2 tot 3 minuten tot er mooie bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten. Laat de gegrilde kroppen afkoelen en snijd ze fijn.
6. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Meng de romaine door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Bestrooi de stamppot met notencrunch en rasp wat schoongeboende sinaasappelschil erover.