Squash it sandwich

Squash it sandwich

Dit recept, speciaal bedacht voor Food Revolution Day 2015, maakt vier kleurrijke en smaakvolle broodjes. Je kunt het zachte bolletje vervangen voor een andere brood soort, en als je wilt, kan je het brood geheel weglaten en de combinatie van groenten als salade eten.

Download hier de uitgebreide versie van dit recept.

Bereiding



Jamie’s top tip: Wanneer bieten in het seizoen zijn, voeg ze bij de andere ingredienten voor extra kleur en smaak. Voel je vooral vrij om je favoriete seizoensgroenten te gebruiken hiervoor! Zorg dat je combinatie krokant en fris is tegelijk!

1. Snijd de broodjes voorzichtig door het midden met een broodmes op een snijplank.

2. Was alle groenten alvorens de volgende stappen te volgen.

3. Snij de radijsjes door het midden met een kleine tafelmes, en snij hierna iedere helt in drie partjes. Doe de radijsjes in een kom. Alle groenten worden telkens bij de radijsjes in de kom gedaan.

4. Snij de komkommer door het midden in de lengte en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snij iedere komkommer helft in vier stukken.

5. Schil de wortel en snij het in acht gelijkmatige stukken.

6. Breek de bloemkool roosjes in stukken.

7. Verwijder de kroon en zaadlijst van de paprika. Snij de paprika in vier gelijke stukken in de lengte.

8. Verwijder het klokhuis van de appel en leg het met de gesneden kant op de snijplank. Snij de appel hierna in zes gelijke partjes.

9. Leg alle ingredienten in een schone theedoek en rol de doek op tot een gesloten “pakketje”.

10. Rol voorzichtig over de groenten met een deegroller om ze “stuk “ te maken.

11. Doe de theedoek open en kijk of de groenten voldoende “squashed” of geplet zijn. Zo niet. Doe de theedoek dicht en rol de ingredienten voorzichtig nog eens met de deegroller.

12. Vermeng de olijfolie en Balsamico azijn in een kom.

13. Pluk de verse kruiden en scheur de blaadjes in stukjes. Voeg de verse kruiden bij de olie en azijn.

14. Knip de alfafa of groenten kiemen met een schaar door de dressing en voeg de verse doperwtjes en zonnebloempitten erdoor.

15. Schep de geplette groenten mix door de dressing voorzichtig door de dressing.

16. Smeer de platte kant van de gesneden broodje in met roomkaas of huttekase. Smeer de bolle kant van de bolletjes met hummus. Verdeel de groenten over de met huttekase of roomkaas besmeerde broodjes, en doe de met hummus besmeerde brood op de groenten.

 

– 4 zachte bruine bolletjes met zaadjes
– 4 radijsjes
– 1/2 komkommer
– 1/2 wortel
– 2 bloemkool roosjes
– 1/2 rode paprika
– 1/2 kleine appel
– 1 el olijfolie van de eerste persing
– 1 el balsamicoazijn
– 4 takjes zachte aromatische kruiden, zoals dille, bladpeterselie of verse basilicum of 2 takjes verse munt
– 1 handje alfafa of andere groenten kiemen
– 1 handje verse doperwtjes
– 1 el zonnebloempitten
– 2 el Huttekase of roomkaas
– 2 el hummus


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek