De combinatie curry met rijst en koriander doet bij velen het water in de mond lopen. De spruitjes en zoete aardappel geven dit gerecht een heel fijn extraatje. Heerlijk!
1 Fruit de uisnippers in een koekenpan. Voeg de meeste knoflook en de gember toe en bak ze een paar min. mee.
2 Roer de specerijen erdoor tot de mosterdzaadjes beginnen te springen. Roer er de linzen, bouillon en kokosmelk door, laat 15 min. sudderen.
3 Voeg de stukjes zoete aardappel toe en bak 15-20 min. mee.
4 Blancheer ondertussen de spruitjes 3 min. Laat ze dan uitlekken en snijd ze in plakjes. Verhit de rest van de knoflook in wat olie. Als die begint te sissen voeg je de spruitjes toe. Roerbak ze 1 min.
5 Roer ze door de curry, samen met de koriander. Lekker met gestoomde rijst.
4 personen
• 1 ui, gesnipperd
• 2 el olie
• 9 tenen knoflook, in dunne plakjes
• stukje gember van 4 cm, geschild en gehakt
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl mosterdzaad
• 2 tl pittige kerrie
• 150 g linzen
• 750 ml (groente)bouillon
• 250 ml kokosmelk
• 2 zoete aardappels, geschild en in stukjes gesneden
• 200 g spruitjes
• handvol koriander