Nadat je deze combinatie van spruitjes, ontbijtspek en kastanjes hebt geproefd is er een grote kans dat je dit veel vaker wilt gaan eten. Heel veel vaker. De kastanjes halen het nootachtige uit de spruit naar boven en de in reepjes gesneden ontbijtspek maakt het gerecht helemaal af. Mmmm!
1. Haal de buitenste blaadjes van de spruitjes (gooi ze niet weg) en snijd ze in vieren.
2, Bak de reepjes ontbijtspek in een grote koekenpan in wat olijfolie goudbruin en knapperig.
3. Voeg de spruitjes toe en roerbak ze in enkele minuten tot ze beetgaar zijn; voeg daarna de spruitblaadjes toe en roerbak ze mee tot alles heet is.
4. Verkruimel de kastanjes erover, bestrooi met wat zout en peper en serveer.
4 personen
• 750 g spruitjes
• olijfolie
• 4 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
• 100 g vacuümverpakte kastanjes