Wanneer je spruitjes volgens dit recept van Jamie Oliver bereidt, weet je zeker dat iedereen zijn portie helemaal zal opeten!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4.
2. Was 1 kilo spruitjes en verwijder de lelijke blaadjes. Kook ze 8 minuten in gezouten kokend water en laat ze uitlekken.
3. Knijp het vlees van 150 g rauwe chorizo uit het vel, maak het rul en meng het met 1 eetlepel olijfolie in een braadslede. Bak het vlees 6 minuten op matig vuur of tot de olie rood is, doe er 100 g vacuümverpakte verkruimelde kastanjes bij, ris er 2 takjes rozemarijn over en schud alles door elkaar.
4. Kieper er de spruiten bij en hussel ze met 1 eetlepel sherryazijn door elkaar. Druk ze met een aardappelstamper plat, zodat ze de smaken optimaal absorberen en zet ze 25 minuten in de oven, of tot ze verkleuren. Maak ze op smaak af en ga aan tafel.
Credits fotografie: David Loftus
Ingrediënten (voor 6-8 personen)