Spruiten met spekjes

Spruiten met spekjes

Ook al is dit over het algemeengeen favoriet voor kinderen, we doen toch een poging om ze aan de spruiten te krijgen. Dé truc van Easy Peasy’s Claire van den Heuvel & Vera van Haren? Voeg wat uitgebakken spekjes en kaas toe en zet onder de grill. Smullen!

Dit recept komt uit het kookboek ‘Easy Peasy Family‘. 

Bereiding



1 Verwarm de oven op 200 °C. Was de spruiten, snijd een stukje van de onderkant en verwijder de buitenste blaadjes. Doe ze in een grote pan met water en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken tot de spruiten beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.

2 Meng in een kommetje het broodkruim met de kaas. Bak de spekjes knapperig in een droge koekenpan.

3 Neem een ovenschaal en meng hierin de spruitjes met de spekjes. Bestrooi met het kaas-broodkruim. Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.

4 personen

• zakje spruiten (eventueel paarse)

• 2 el volkorenbroodkruim

• 2 el geraspte Parmezaanse kaas

• 1 bakje biologische magere spekjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine