Weet je wat zo leuk is aan springrolls? Nou, let op: je kunt variëren met de vulling tot je een ons weegt. We hebben op de site meerdere varianten staan, maar deze met avocado, radijs en noedels hoort simpelweg thuis op ons favorietenlijstje. Je hebt de springrolls namelijk in een handomdraai klaar en ze zijn perfect voor lunch, brunch en een licht diner. Mocht je van deze vega rolletjes een visvariant willen maken, stop er dan wat tonijn of gamba’s in. Ook hartstikke lekker!
1. Kook de noedels in water met wat zout volgens de instructies op de verpakking. Giet af, laat ze uitlekken en bedruppel ze met een paar druppels sesamolie.
2. Schil en ontpit de avocado’s, snijd ze in zo dun mogelijke plak- jes en bedruppel ze met het citroensap. Snijd ook de radijsjes in dunne plakjes en bestrooi ze met wat zout. Hak de koriander fijn.
3. Week een rijstvel 30 seconden in een schaal met lauw water en leg het als het zacht is op een schone theedoek. Verdeel over de bovenste helft van het vel (op zo’n 2 cm van de bovenkant) wat van de rucola, veldsla, noedels, radijs en avocado. Bestrooi met wat fijngehakte koriander en sesam en herhaal met de overige vellen.
4. Vouw de bovenkant van elk rijstvel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijgt. Rol ze dan van boven naar beneden zo strak mogelijk op en serveer ze met de loempiasaus.
Credits: Recepten: Pauline Dubois. Fotografie: Fabrice Veigas.