Elisabeth Scholten: ‘Ik ben gek op loempia’s hoor, maar voor een gezondere versie vind ik deze spring rolls ook echt heerlijk. En ze zien er zo mooi uit! Door de doorzichtige rijstvellen zie je de kleurrijke vulling waar je je tanden in gaat zetten. En de dip is een must, die maakt het helemaal af.’
1. Snijd alle groenten en de mango in reepjes van ongeveer dezelfde lengte.
2. Meng alle ingrediënten voor de dip en proef of er nog meer van het een of het ander bij moet.
3. Dompel een rijstvel in warm water en leg op het werkblad.
4. Leg aan de onderzijde een stapeltje gemengde groenten, mango en rivierkreeftjes.
5. Vouw de onderkant van het vel daaroverheen.
6. Vouw dan de zijkanten om beurten hier weer overheen.
7. Rol daarna de spring roll mooi strak op.
8. Leg de rollen apart tot je alles opgerold hebt en snijd ze dan allemaal door de helft.
9. Serveer met de dip.
Credits fotografie: Simone van den Berg