Deze frisse spitskoolsalade met groene asperges en appel staat binnen no time op tafel en krijgt een heel bijzondere smaak door de zelfgemaakte passievruchtdressing. Smullen!
Dit rauwe recept is afkomstig van de dame achter de Instagram ‘Raw Vegan Blonde’
1 Meng voor de dressing de sinaasappelrasp, -sap en olijfolie. Roer de passievruchtpulp erdoor.
2 Doe alle gesneden groenten en fruit in een grote kom. Giet de dressing erover, meng goed en breng op smaak met zout en peper.
3 Eet de salade meteen of, nog lekkerder, laat hem 1-2 dagen in de koelkast staan, zodat de groenten iets zachter worden en de smaken zich goed mengen. Schep de salade voor het eten goed om, lepel er wat extra passievrucht over en bestrooi met lente-ui en maanzaad.
Per portie 271 kcal, 15,5 g vet (2,3 g verzadigd), 10 g eiwit, 28,8 g koolhydraten, 27 g suikers
2 personen
• 1 spitskool, in fijne reepjes
• 3 groene asperges, in fijne reepjes, topjes verwijderd
• 3 lente-uitjes, fijngesneden, plus extra voor erbij
• 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
• 1 grote groene appel, geschild, geraspt
• 1 wortel, geraspt
Passievruchtdressing
• rasp en sap van 1 sinaasappel
• 2 el extra vergine olijfolie
• pulp van 3 passievruchten, plus extra
• 1 el maanzaad