Spiesjes met rundvlees en garnalen

Spiesjes met rundvlees en garnalen

Surf en turf aan een spies! Deze garnalen-rundvleesspiesjes zijn bij ons thuis favoriet op de barbecue. Makkelijk? Check. Lekker? Check. Nog een tip? Ja! Bespaar geen tijd op het marineren, dat is heel belangrijk. Zo kan de smaak van de barbecuesaus, tabasco en sojasaus er goed intrekken en kunnen de spiesjes bijna niet meer mislukken. 

Bereiding

1. Snijd de biefstukken in vieren en rijg om en om een stuk vlees en een garnaal aan 4 spiesjes.

2. Marineer de spiesjes 20 minuten in de sojasaus, de barbecuesaus en de tabasco. Bestrooi ze met zout en peper.

3. Gril ze 10 minuten. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze dan met marinade.

 

Voor 4 personen. Voorbereiding 10 minuten (plus 10 minuten marineren), bereiding 10 minuten.

  • 4 biefstukken van 160 g per stuk
  • 20 rauwe, ongepelde garnalen
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Een paar druppels tabasco
  • Zout en peper


 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine