Spiesjes met garnalen & chorizo

Spiesjes met garnalen & chorizo

De gekruide olie van de chorizo trekt in het brood, waardoor dat super smaakvol en knapperig wordt. Snijd het brood in niet te kleine blokjes, anders vallen ze tijdens het grillen van de prikkers.

Bereiding

1. Bereid de barbecue voor op direct grillen.

2. Snijd het brood in blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de doorsnede van de schijfjes chorizo en doe ze in een kom. Besprenkel met de olijfolie. Voeg de garnalen en chorizo toe, gevolgd door flink wat zout en peper, en schep door elkaar. Rijg de blokjes brood, schijfjes chorizo en garnalen om en om aan de metalen prikkers.

3. Leg de spiesjes op het grillrooster, boven de houtskool en gril ze 3-5 minuten, tot de garnalen roze en gaar zijn en het brood knapperig is; keer ze af en toe. Als het brood te snel donker wordt, schuif je de spiesjes iets verder bij de houtskool vandaan, zodat ze wat minder snel garen.

4. Dien op: bestrooi de spiesjes met peterselie, knijp de citroen erboven uit en eet ze terwijl ze nog heet zijn.

Voor 6 personen

  • 6 dikke sneden ciabatta
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gepelde rauwe garnalen
  • 125 g chorizo, in schijfjes van 5 mm
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Opdienen met

  • handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in vieren

Je hebt ook 6 metalen prikkers nodig


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine