Spicy tofu scramble

Spicy tofu scramble

Doe mij maar een hartig ontbijt. Graag met wat extra spice. Of zoals Surinamers zeggen: wat extra peper. Deze spicy tofu scramble met massala en Madame Jeanette is mijn ultieme start van de dag!

Bereiding

1. Bak de croissants af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verkruimel de tofu met een vork in een kom.

3. Verwarm de olie een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan en voeg de knoflook, Madame Jeanette en de gehakte tomaat toe. Bak al omscheppend 1 minuut.

4. Doe de verkruimelde tofu bij het uimengsel en bak al omscheppend 2 minuten mee. Voeg dan de massala en sojadrink toe, bak al omscheppend 3 minuten.

5. Breng op smaak met het zwarte zout en de zwarte peper.

6. Serveer de tofu scramble met de warme croissants. Garneer met plakjes tomaat, avocado en de gehakte selderijblaadjes.

Tip

  • Voeg extra groenten toe door fijngesneden kousenband of uitgelekte bamboescheuten (in blik verkrijgbaar bij supermarkten of toko) mee te bakken met de knoflook en tomaat.
  • Voor een minder spicy versie voeg je minder of geen Madame Jeanette toe. Wil je het extra spicy? Voeg dan ook de zaadjes van de Madame Jeanette toe.
  • Deze scramble is ook heel lekker op een wrap, bij een salade of op een sandwich.

Voor 3 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

  • 4 vegan afbakcroissants (Albert Heijn)
  • 1 blok stevige tofu à 375 g, uitgelekt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 Madame Jeanette, fijngehakt, zonder zaadjes
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 1 el Hindoestaanse massala
  • 2 el ongezoete sojadrink
  • ½ tl kala namak, zwart zout (bio winkel of grote supermarkt)
  • ¼ tl gemalen zwarte peper

Lekker met

  • 1 tomaat, in plakjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • een paar blaadjes selderij, grof gehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine