Maak je klaar voor een heerlijk bordje met zeeduivel. Mocht je weleens in het buitenland over een vismarkt hebben gelopen en je zag een reusachtig monsterlijke vis liggen, dan heb je grote kans dat het een zeeduivel was. Samen met zeewolf is hij een van de lelijkste vissoorten die we kennen, maar ook een waar je de lekkerste gerechten mee maakt!
1. Ontvel de zeeduivel en snijd hem in stukken (à 5 cm). Bestrooi ze met zout en peper.
2. Meng de sake, knoflook, gember, gochugaru, mirin, sojasaus en sesamolie in een kom. Verhit een diepe koekenpan en schenk het gochugarumengsel er samen met 120 ml water in.
3. Snijd de bosuitjes in staafjes (à 4 cm) en de courgettes in halve- maantjes. Doe ze met de overige ingrediënten in de pan – leg het deksel erop. Smoor 15-20 minuten zachtjes tot de vis gaar is.
Credits: Recepten: Caroline Hwang. Fotografie: Lisa Linder.
Voor 4 personen
Tip Je kunt zoete-aardappelnoedels kopen bij Aziatische winkels, of vervang ze door vermicelli