Speciale frikandel

Speciale frikandel

Dick: ‘Guus en ik zijn allebei fan van frikandellen. Ze zijn superleuk om eens zelf te maken – en helemaal niet moeilijk!’

Bereiding

Verhit de frituurpan tot 160 °C.

1. Doe alle ingredienten voor de frikandel in de keukenmachine en draai het vlees fijn. Proef het gehakt en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg als de massa iets steviger moet zijn nog wat extra paneermeel toe.

2. Roer voor de topping de mayonaise en het limoensap door elkaar in een kommetje. Haal de sjalotringen door de bloem, klop een teveel eraf en frituur ze in een paar minuten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit de frituurpan nu op 180 ˚C.

3. Bekleed een schoon werkvlak met vier vellen plasticfolie. Vul een spuitzak met het gehaktmengsel en spuit 4 frikandellen op de plasticfolie. Rol het plastic strak om het vlees en vorm tot een worstje – draai de uiteindes van de folie aan.

4. Breng een pan water aan de kook. Leg de frikadellen in de pan en draai het vuur laag – het water mag nu niet meer koken. Pocheer de worstjes 8 minuten, haal ze uit de pan en laat ze drogen op een schone theedoek.

5. Haal de frikandellen uit de folie, snijd ze in de lengte open en frituur ze in de hete olie in 5 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze met de limoenmayonaise, gefrituurde sjalot, goeisin-saus, bosui, cornichons en jalapenopeper.

Snack voor 4 personen, 50 min:

  • 250 g rundergehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • 250 g kippengehakt
  • 3 tl versgemalen zwarte peper
  • 3 tl zout
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1 stukje foelie
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 5 el ketjap manis
  • 6 el paneermeel

Voor de topping:

  • 200 ml mayonaise
  • Sap van 1 limoen
  • 2 sjalotten, gepeld, in ringen
  • 30 g bloem
  • 4 el goeisin-saus
  • 1 bosui, in ringen
  • 4 cornichons, in plakjes
  • 1 jalapeño, in ringen

Extra nodig:

  • Frituurpan met plantaardige olie
  • Keukenmachine
  • Spuitzak met grote, gladde spuitmond

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine