Deze spaghetti met tonijn en rucola is een makkie. De rode chilipeper geeft het gerecht extra pit en de citroen zorgt voor een fris effect. Serveer met verse rucola en geraspte parmezaan.
1 Kook de spaghetti al dente in een grote pan water met zout.
2 Bak intussen de knoflook, chilipeper en 2 van de tomaten in de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, tot de knoflook goudgeel is. Neem de pan van het vuur.
3 Laat de gekookte spaghetti goed uitlekken en schep de pasta dan door de knoflookolie. Roer de rucola erdoor, plus de tonijn en de rest van de tomaten.
4 Zet de koekenpan nu op heel laag vuur en schep alles goed door elkaar, zodat de spaghetti met alle smaakmakers wordt bedekt. Neem de pan van het vuur, knijp de citroenen erboven uit en rasp er wat parmezaan over.
5 Verdeel de spaghetti over kommen, rasp er nog wat extra parmezaan over en serveer meteen.
Per portie 662 kcal, 29,6 g vet (4,5 g verzadigd), 41,3 g eiwit, 61,5 g koolhydraten, 3,8 g suikers
4 personen
• 320 g gedroogde spaghetti
• 4 tenen knoflook, gepeld, in dunne plakjes
• 1 rode chilipeper, in dunne plakjes
• 6 el olijfolie
• 6 grote kerstomaten, in vieren, zaadjes verwijderd
• 70 g rucola
• 450 g tonijn in olijfolie, in flinters
• sap van 2 citroenen
• parmezaan, voor erbij