Op een zomerse avond is een goedgevulde vissoep een heerlijk gerecht. Serveer het met gegrild boerenbrood dat je dipt in de soep
.
1 Snijd de groenten en hak de knoflook fijn. Doe ze in een grote pan met 2 eetlepels van de olijfolie en een snuf zout. Bak ze in 12–15 minuten op middelhoog vuur zacht. Voeg 1 theelepel paprikapoeder toe en bak dat 2 min. mee. Voeg de tomaten en sinaasappelrasp toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
2 Verwijder het vel van de zeeduivelstaart. Trek het vlies eraf en snijd het visvlees van de graat. Trek de ingewanden uit de inktvis en haal de kop van de tentakels. Gooi beide weg en spoel de inktviszak vanbinnen af. Verwijder het vlies en spoel weer af. Verwijder de ingewanden en de schubben van de dorade en was en fileer de vis. Laat de garnalen heel.
3 Voor de aioli: pers de knoflook boven een kom en voeg de eidooiers, azijn en een snuf zout toe. Giet langzaam en al kloppend de olie erbij tot je een gelijkmatig mengsel hebt.
4 Snijd de zeeduivel en dorade in stukjes van 3 cm en de inktvis in ringen. Voeg ze toe aan de soepbasis, samen met de garnalen en kikkererwten. Kook ze 5 minuten mee.
5 Verhit een grillpan op middelhoog vuur of zet de grill aan. Meng de rest van de olie en het paprikapoeder in een kom en bestrijk de sneden brood ermee. Gril ze aan beide kanten tot ze licht geschroeid en goudbruin zijn. Serveer de soep met een schepje aioli, strooi er wat geraspte manchego over en geef het gegrilde brood erbij.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!