Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Shane Kluivert: ‘Een Spaanse tortilla is eigenlijk een dikke omelet met plakjes aardappel. Een tortilla omdraaien in de pan is heel moeilijk, daarom doe ik hem in de oven.’

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Schil de aardappels en schaaf ze met een kaasschaaf of een mandoline in dunne plakjes. Gebruik altijd het beschermkapje van de mandoline!

3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de knoflook en de ui kort. Doe dan de  ardappelschijfjes erbij en bak ze 10 minuten mee.

4. Vet een ronde ovenschaal in met olie of boter.

5. Schep de helft van de knoflook, ui en aardappelschijfjes uit de pan in de schaal. Doe daarna de helft van de spinazie in de schaal. Doe de rest van de knoflook, ui en aardappelschijfjes op de spinazie, en leg daar de rest van de spinazie op.

6. Klop met een garde of vork de eieren los in de mengkom en schenk ze in de ovenschaal. Strooi er peper en zout overheen.

7. Bak de tortilla in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

TIP!
Eet er lekker vers stokbrood met aioli bij.

TIP!
Ik vind tortilla lekker m et spinazie, maar met tomaat is hij ook fantastisch.

Voor 4 personen. Bereidingstijd: 60 minuten

  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g verse spinazie, grof gehakt
  • 8 eieren
  • olie of boter om in te vetten
  • peper en zout

Wat hetb je nog meer nodig?

  • oven
  • kaasschaaf of mandoline
  • koekenpan
  • ronde ovenschaal
  • mengkom + garde

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine