1 Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met suiker.
2 Zeef het sinaasappelsap en meet 40 ml af. Doe de eidooiers in een kom met het raspsel van de bloedsinaasappel, het afgemeten sap en de helft van de suiker. Klop tot de suiker is opgelost.
3 Klop de eiwitten met een mespuntje zout tot zich zachte pieken vormen. Blijf kloppen terwijl je langzaam de rest van de suiker erbij giet. Klop door tot zich stijve pieken vormen.
4 Roer een paar eetlepels van de eiwitten door het dooiermengsel. Schep de rest van de eiwitten er luchtig doorheen.
5 Lepel het mengsel in de ingevette schaaltjes en bak 12 minuten in de oven.
6 Doe voor de chocoladesaus de suiker, cacao en 75 ml water in een steelpan en breng aan de kook.
7 Roer er vervolgens de chocolade door en eventueel de Cointreau. Schenk de saus in een kannetje.
8 Haal de opgebolde souffles uit de oven. Doe ze over op bordjes en serveer meteen. Prik een gaatje in de soufflés en giet er wat chocoladesaus in.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
2 personen
Soufflé
– boter om in te vetten
– 50 g suiker plus extra om te bestuiven
– geraspte schil en sap van 1 bloedsinaasappel
– 2 eieren, gesplitst
Chocoladesaus
– 50 g suiker
– 25 g cacao
– 50 g pure chocolade (70% cacao)
– eventueel een scheutje Cointreau