Je maakt ‘m in een kwartiertje, deze soep. Lekker met een stuk boerenbrood om mee te dippen.
1 Breng de bouillon aan de kook en voeg de ham, pasta en eventueel de saffraan toe. Breng opnieuw aan de kook, trek de pasta met een vork uit elkaar en draai het vuur laag. Laat de soep 5–6 min. koken, tot de pasta gaar is. Je hebt geen zout nodig.
2 Voeg de stukjes ei en eventueel de chilipeper toe. Laat de soep nog 2–3 min. koken. Neem de pan van het vuur en voeg de kruiden toe. Nu hoef je hem alleen nog in een kom te doen en en op te lepelen. Zo, voel je je al beter?
Per portie 284 kcal, 14,5 g vet (4,2 g verzadigd),
26,6 g eiwit, 12,2 g koolhydraten, 5,8 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
1 persoon
• 300 ml kippenbouillon
• 1 el in blokjes gesneden serranoham of mager spek
• 2 nestjes vermicelli (45 g in totaal)
• wat draadjes saffraan (optioneel)
• 1 hardgekookt ei, in stukjes
• 1 kleine chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
• 1 tl fijngehakte peterselie
• 3–4 blaadjes munt, gehakt