Een perfecte soep voor in het weekend. Maak ‘m een dagje van te voren, dan smaakt hij nog lekkerder. Serveer de soep met een stuk boerenbrood en een lik roomboter.
1 Begin met de chiliolie. Doe de chilipepers in een pan met de olie, tijmblaadjes en de geplette knoflook. Verhit langzaam tot de olie heel zacht borrelt en de chilipeper zacht is, ca. 20 minuten. Laat afkoelen.
2 Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne ringen. Bak 15 minuten op middelhoog vuur in de olijfolie en de boter met de tijm en het laurierblad tot de prei zacht is. Roer de knoflook erdoor. Voeg de bouillon, de bonen, de oregano en de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met zout en veel peper. Laat 20 minuten zachtjes koken.
3 Verwijder het laurierblad, voeg zout en peper toe als dat nodig is en roer de rest van de peterselie erdoor. Serveer in voorverwarmde borden met een scheutje chiliolie erover en eet er een sneetje boerenbrood met roomboter bij.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!