Deze romige soep zit bomvol groenten. Broccoli, bleekselderij, wortels en limabonen vormen de basis voor deze makkelijke soep. In een oogwenk op tafel!
1. Fruit de knoflook en uisnippers goudgeel; bak dan de wortels, bleekselderij en rozemarijn mee tot ze zacht zijn.
3. Voeg de broccoli toe en warm die 2 minuten mee. Pureer de soep heel kort in de keukenmachine (er mogen nog grove stukken groente in zitten), voeg de limabonen toe en kook de soep nog eens 5 minuten door. Voeg zout en peper toe, besprenkel met extra vergine olijfolie en serveer.
6–8 personen
• 2 tenen knoflook, grof gehakt
• 2 uien, grof gesnipperd
• 2 wortels, grof gehakt
• 2 stengels bleekselderij, grof gehakt
• 2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
• 1,5 liter groentebouillon van 2 blokjes
• 400 g bimi of broccoli, in stukjes
• 1 blik limabonen (á 400 g), uitgelekt en afgespoeld
• extra vergine olijfolie
• crème fraîche, voor erbij (eventueel)